2. EFFIE DAN

10. februar 2022 | 9.00 – 13.00 | hibridni dogodek s spletnim prenosom v živo iz Hotela Slon

Vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 10. februarja, med 9. in 13. uro pri spletnem prenosu drugega Effie dneva, ki bo posvečen trendom in znamkam. Zaradi epidemiološke situacije bodo v konferenčni dvorani Hotela Slon prisotni le soustvarjalci programa, za Effie javnost pa bo poskrbljeno z neposrednim spletnim prenosom. 


OSREDNJE PREDAVANJE: Erick Smet, TrendWatching: Novi svet. Nova pravila. Pa igrajmo!*

Iz Nizozemske se nam bo za poldrugo uro na 2. Effie dnevu preko zooma pridružil Erick Smet s podjetja TrendWatching, enega vodilnih svetovnih podjetij za trende potrošnikov, ki vodi in navdihuje, da trende in vpoglede spremenite v inovacije. Erick bo predstavil globalne trende in podal usmeritve, kaj bodo po njihovih raziskavah naši potrošniki in stranke želeli v prihodnje, predstavljene trende pa bo podkrepil tudi s primeri nagrajenih kampanj v tekmi Effie Slovenia 2020.

“Obstajajo desetletja, ko se nič ne zgodi, in potem pridejo tedni, ko se zgodijo desetletja.” Se sliši znano? Sicer nam ni v navadi, da bi citirali Vladimirja Lenina, vendar ta njegova izjava danes zelo drži. Medtem ko ljudje na splošno ostajajo enaki, se potrošniška arena nenehno spreminja. Pomembni dogodki v zadnjih dveh letih, kot so pandemija COVID-a, svetovni protesti in pojav »metaverse«, so nedvoumno spremenili svet, kot ga poznamo, in s tem potrošništvo na splošno. Največja posledica? Namen oz. smisel (ang. purpose) je trend vseh trendov in to že kar nekaj časa. Vendar pa je prihajajoča »ekonomija namena« na poti do resnega razhajanja z vrednotami kapitalizma 21. stoletja, kar ustvarja številne napetosti v življenju potrošnikov. Raziščimo pomembne poslovne priložnosti, ki se skrivajo v Effie skupnosti!

*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku brez prevoda. Organizator si pridržuje pravico do sprememb.

Erick Smet, višji analitik trendov, TrendWatching

Erick je višji analitik trendov v podjetju TrendWatching s sedežem v Amsterdam.  Je vodilni nosilec vsebinske ekipe TrendWatching – ustvarja mesečno publikacijo Make→Shift, koordinira globalno ekipo analitikov in vodi različne notranje strateške pobude. Ima posebno strast do socialne pravičnosti, odlikuje pa ga živahno pripovedovanje zgodb, s katerimi vdihne življenje potrošniškim trendom.

Erick je pred sedanjo službo delal kot direktor trendov v butični agenciji za tržne raziskave, zato je velik strokovnjak za zaznavanje sprememb v vedenju potrošnikov in prevajanje le-teh v oprijemljive poslovne priložnosti –  v ta namen uporablja svojo diplomo iz raziskav trendov in ustvarjanja konceptov. Pripravil je več podcastov in belih knjig o intesekcijskem aktivizmu ter vodil inovacijske procese za različne multinacionalne znamke.

Erick po vsem svetu predava, vodi delavnice in spletne seminarje TrendWatching s fokusom na prihodnost. V zadnjih mesecih je gostil virtualno inovacijsko delavnico za zaposlene iz sedmih držav v podjetju Coca-Cola in predaval organizacijam, kot sta Google in Unicef.


PREDSTAVITVE: Nagrajene kampanje najučinkovitejših znamk

Dogodek bo zaokrožil in zaključil 10. izvedbo Effie v Sloveniji, zato bomo na njem posebno pozornost posvetili vsem znamkam ter njihovim snovalcem in skrbnikom, ki se jim je v jubilejni izvedbi uspelo uvrstiti med nagrajence. Čeprav bodo pisne predstavitve na voljo v Zborniku finalistov Effie Slovenija 2020, je drugačna in dragocena izkušnja slišati in videti zgodbe iz ozadja, presenetljive in domiselne uvide, s katerimi so prijavitelji uspeli zastaviti zmagovalne strategije ter prelomne ideje, ki so nedvomno in dokazano delovale. Predstavniki agencij in oglaševalcev bodo podali ozadja nagrajenih kampanj, svoje videnje pa bodo dodali tudi člani Effie žirije.

Kratki povzetki nagrajenih kampanj Effie Slovenija 2020 so na voljo tukaj: https://effie.si/povzetki-nagrajenih-kampanj-effie-slovenija-2020/


PROGRAM

Ura (okvirno!) Vsebina Predavatelj / podjetje
09.00 – 09.10  Uvodni pozdrav Vesna Marđonović
Mitja Tuškej
09.10 – 09.25 Življenje je, kar sami ustvarimo iz njega
srebrna nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji A: Izdelki – hrana
Medeja Kraševec, Luna \TBWA;
Mojca Pesendorfer, ATLANTIC GRUPA
09.25 – 09.40 Laško zasluženo
bronasta nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji B: Izdelki – pijača
Nace Tomc, Luna \TBWA;
Pivovarna Laško Union
09.40 – 09.55 Mali šef Slovenije
srebrna nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji F: Storitve – trgovine
Andreja Zadnik Andoljšek, Mercator d.d.
09.55 – 10.10 Zmagovalni servis
bronasta nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji I: Korporativni ugled in trajnostna učinkovitost
Matjaž Germ, AGENCIJA 101;
Urša Primožič, Petrol
10.10 – 10.20 Odmor  
10.20 – 11.55 Predavanje: Novi svet. Nova pravila. Pa igrajmo!* Erick Smet, Trendwatching (Nizozemska, zoom)
11.55 – 12.20 Poskrbite za svojo prebavo, poskrbite zase
platinasta nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji R: Odziv za obstanek &
zlata nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji B: Izdelki – pijača
Maruša Hrovat, Luna \TBWA;
Klavdija Vidic, ATLANTIC GRUPA, D. D.
12.20 – 12.35 #PodpiramoLokalno
bronasta nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji R: Odziv za obstanek
Blaž Žnidarec, Luna \TBWA;
 ATLANTIC GRUPA, D. D.
12.35 – 12.55 Štartaj Slovenija: prva petletka
zlata nagrada Effie Slovenija 2020
v kategoriji S: Dolgoročna učinkovitost in uspešnost
Žana Močnik Koncilija, Formitas skupina;
Nataša Purgaj, Spar Slovenija

*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku brez prevoda. Organizator si pridržuje pravico do sprememb.

Vabljeni, da se nam pridružite z udobja vaše pisarne ali domačega naslanjača!