Effie Slovenija

Effie, nagrada za marketinško učinkovitost, zaseda osrednje mesto pri širjenju znanja in spodbujanju uspešnosti in učinkovitosti v marketingu in tržnem komuniciranju. Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ) razpisuje nagrado Effie Slovenija že enajstič.

Effie prepoznava in nagrajuje najpomembnejše dosežke v marketingu: Effie nagrajuje ideje, ki delujejo. Effie prepoznava katerekoli oblike marketinških aktivnosti, ki prispevajo k uspehu tržne znamke. Za nagrado Effie se lahko poteguje vsaka ideja, ne glede na uporabljeno marketinško orodje ali njihovo kombinacijo, pod pogojem, da so rezultati dokazani.

Effie je registrirana blagovna znamka v lasti Effie Worldwide, Inc. Nagrade Effie je leta 1968 prvič podelilo Ameriško združenje za marketing (American Marketing Association oziroma krajše AMA) New York Chapter, Inc., trenutno pa se izvaja v mednarodni mreži z več kot 55 programi na več kot 125 trgih. V Sloveniji se na vsaki dve leti podeljuje od leta 2002.

Effie je prizorišče za marketinško uspešnost in učinkovitost, neodvisno potrjeno s strani strokovne javnosti. V marketinški stroki želi spodbuditi strokovnost, odličnost in učinkovitost pri uporabi marketinških virov za doseganje in preseganje poslovnih, marketinških in komunikacijskih ciljev ter uveljaviti marketinško in komunikacijsko stroko kot dokazljivo učinkovit element marketinškega spleta. Oglaševalcem in agencijam zagotavlja večjo kredibilnost v poslovnem okolju in potrditev lastnega znanja in dela. Filozofija Effie pa ni samo poiskati in nagraditi najboljše marketinške akcije, ampak tudi povezovati stroko ter usmerjati učinkovitost s strokovno-izobraževalnimi dogodki in izmenjavo dobrih praks. Knjižnica primerov slovenske marketinške učinkovitosti, za katero skrbi SOZ, je postala nepogrešljiv in referenčen vir znanj in spoznanj s področja marketinga.