TEKMA

DOBRODOŠLI

Veseli nas, da vas lahko povabimo k sodelovanju v nov sklop tekmovanja Effie® Slovenija 2020. Jubilejni je, deseti, in skupaj praznujemo že dvajseto leto najbolj eminentne nagrade za učinkovito in uspešno tržno komuniciranje.

V jubilejnem letu 2020 vsi mi v naši stroki delujemo v novih, drugačnih in težjih razmerah, ki niso primerljive z ničimer doslej. Zaradi zahtevnosti časa smo se odločili, da bomo podaljšali razpisno obdobje za skoraj celo leto. V letošnje tekmovanje Effie Slovenija 2020 lahko prijavite uspešne in učinkovite kampanje, ki ste jih izvedli kadarkoli med 1. oktobrom 2018 in bodo nagovarjale vaše ciljne skupine vse do 30. junija 2021.

Ne glede na podaljšanje časovnice kampanj, Effie Slovenija ostaja v svojem primarnem smotru enak, kot je bil doslej. Naše skupno poslanstvo je, da vodimo, navdihujemo in spodbujamo odlične tržno-komunikacijske prakse, ki so učinkovite in uspešne. Zato se želimo pokloniti vsem vam, ki tako delujete. Nagradili bomo vse, spoštovani oglaševalci, drage agencije in drugi partnerji v procesu gradnje učinkovitih in uspešnih oznamčenih kampanj, ki boste najbolje predstavili in dokazali učinkovitost in uspešnost vaših kampanj.

Skupaj z vsemi vami želimo prispevati k razvoju znanja, pristopov in metodologij, ki delajo našo dejavnost še bolj učinkovito in skrbijo, da bodo znamke, ki jih soupravljamo, še bolj prodorne in uspešne v razmerah, ki jih uokvirjajo neprestane spremembe, izjemen razvoj in stalno prilagajanje novim razmeram na trgih, kjer so aktivne naše tržne znamke. Ekipa Effie Slovenija 2020 stremi k temu, da nagradi najbolj učinkovite in uspešne, jih predstavi širši javnosti, s tem pa omogoči vsem, ki se ukvarjamo s tržnimi komunikacijami, da med nami deljeno znanje in spoznanja omogočijo napredek in nov zagon.

Zaradi sprememb, ki pred vse nas ves čas postavljajo nove tržno-komunikacijske in tudi marketinške izzive in jih vsi vi uspešno premagujete, smo v naš jubilejni Effie dodali nekaj novih kategorij. Prepričani smo, da nove kategorije našo pozornost usmerjajo tudi na poslovne ideje, ki neposredno nagovarjajo zagonska in tehnološka podjetja ter vrsto novih podjetniških ekip, ki se osredotočajo na nova partnerstva, nove tržno-komunikacijske koncepte, na nove trende in na sveže oglaševalske pristope.

NOVE KATEGORIJE EFFIE SLOVENIJA 2020

N) NOVO: David proti Goljatu

O) NOVO: Fokus na mlade

P) NOVO: E-trgovanje

R) NOVO: Odziv za obstanek

REDEFINIRANI KATEGORIJI EFFIE SLOVENIJA 2020

I) REDEFINIRANO: Korporativni ugled in trajnostna učinkovitost

J) REDEFINIRANO: Družbeno dobro

Zavedamo se, da si vsi prijavitelji želite svojo zgodbo povedati kar se da dobro in učinkovito, in pri tem bi vam radi pomagali. Na voljo je kar nekaj virov: Razpis za nagrado Effie Slovenija, Priporočila za učinkovito prijavo, Zborniki finalistov Effie iz preteklih izvedb in poročila žirije o vaših preteklih prijavah. Čeprav je slednje le skupek posameznih mnenj žirantov k posameznim sekcijam prijave, toplo priporočamo, da hkrati ob prijavi dela naročite tudi poročilo žirije, ki vam bo koristilo tako pri pisanju prijav za naslednje tekme kot tudi pri izboljšanju vaših tržno-komunikacijskih aktivnosti.

Naše nesporno vodilo je, da je pomembno promovirati naše uspehe, naša znanja deliti in se iz njih učiti. Tudi tako, da v nov jutri tečemo z upoštevanjem vsega novega in drugačnega, obenem pa še naprej in vedno znova zagotavljamo merila uspešnosti in izpostavljamo dokazane primere uspešnih praks.

Veselimo se vaših prijavljenih kampanj, ponovnih srečanj na Effie dnevih ter na Zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad.

Srečno v tekmi Effie Slovenija ter seveda zdravo, uspešno in učinkovito pri vašem vsakdanjem delu.

RAZPISNA DOKUMENTACIJA: https://effie.si/effie-slovenija/razpis/

PRIJAVNI PORTAL: https://effie-slovenia.acclaimworks.com/uba/auth 

Poslovnik o organizaciji in izvedbi Effie Slovenija: https://effie.si/wp-content/uploads/2021/09/Poslovnik-o-organizaciji-in-izvedbi-Effie-Slovenija.pdf

Pravilnik o ocenjevanju del Effie Slovenija: https://effie.si/wp-content/uploads/2021/09/Pravilnik-o-ocenjevanju-del-Effie-Slovenija.pdf

Pravilnik o sestavi in delu žirije Effie Slovenija: https://effie.si/wp-content/uploads/2021/09/Pravilnik-o-sestavi-in-delu-žirije-Effie-Slovenija.pdf