EFFIE EFFECTIVENESS INDEX

Effie Effectiveness Index (EEI) je svetovna razvrstitev najučinkovitejših agencijskih mrež, agencij, oglaševalcev in blagovnih znamk, ki sta jo v letu 2011 uvedla Effie Worldwide, Inc., in Warc. V seštevek točk na Effie Index-u se uvrstijo vsi finalisti in nagrajenci iz vseh nacionalnih, regionalnih in svetovne nagrade Effie. Število točk se razlikuje glede na vrsto nagrade, prav tako pa se število točk razlikuje glede na primarno in sodelujočo agencijo. Zato prijaviteljem akcij na Effie Slovenija svetujemo, da se med partnerji uskladijo, katero in koliko agencij (primarnih in sodelujočih) bodo navedli v obrazcu sodelujočih podjetij in posameznikov, kako naj se poimenuje njihovo podjetje in blagovna znamka v prijavnici in si s tem zagotovijo pravilen seštevek točk.

EFFIE EFFECTIVENESS INDEX 2023
Effie Worldwide je januarja 2022 predstavil nov sistem točkovanja (premik iz linearne v eksponentno lestvico) za Effie Effectiveness Index. Nov sistem točkovanja je bil oblikovan z namenom še večje izpostavitve najboljših del. Razmerje med točkami primarnih in sodelujočih agencij, oglaševalcev in blagovnih znamk ostaja enako.

Več o novem točkovanju Effie Index-a si lahko preberete tukaj.

Izvedba Effie Slovenija 2020 je pri točkovanju upoštevala predhodni sistem točkovanja, za Effie Index 2021 pa se upošteva novo lestvico, ki bo uvedena tudi v izvedbi Effie Slovenija 2023.

Za Effie Index velja naslednja struktura točkovanja:

Za primarne agencije, oglaševalce in blagovne znamke

   Platinasti Effie  48 točk
   Zlati Effie   24 točk
   Srebrni Effie   12 točk
   Bronasti Effie   6 točk
   Effie finalist   2 točki

 

Za sodelujoče agencije

   Platinasti Effie   24 točk
   Zlati Effie   12 točk
   Srebrni Effie   6 točk
   Bronasti Effie   3 točke
   Effie finalist   1 točka