NAGRAJENCI EFFIE SLOVENIJA 2023

 

Najbolj učinkovita znamka, oglaševalec in agencija:

V sklopu Effie Slovenija so na podlagi točk iz prejetih nagrad podelili priznanja najbolj učinkovitemu oglaševalcu, agenciji in znamki:

  • Naziv najbolj učinkovitega oglaševalca Effie Slovenija 2023 je prejela družba Atlantic Grupa;
  • Najbolj učinkovita agencija Effie Slovenija 2020 je SHIFT;
  • Najbolj učinkovita znamka Effie Slovenija 2020 pa je Argeta.

 

Zlati nagradi Effie Slovenija 2023 so prejeli:

Atlantic Grupa in agencija Luna \TBWA v sodelovanju s partnerji Media Publikum, Promedia Group in Aragon za kampanjo Argeta: Oda pekom v kategoriji Izdelki – hrana.

Zavarovalnica Triglav in agenciji SHIFT ter Renderspace za kampanjo Mobilna aplikacija DRAJV v kategoriji Dolgoročna učinkovitost in uspešnost.

 

Srebrne nagrade Effie Slovenija 2023 so prejeli:

Atlantic Grupa in agencija Luna TBWA v sodelovanju s partnerji Optiweb, Promedia Group in Aragon za kampanjo Vodeni programi zdravja Donat v kategoriji Izdelki – pijača.

A1 Slovenija in agencij SHIFT ter DROM agency, v sodelovanju s partnerji Aragon in OMG Slovenija za kampanjo A1 Ultra v kategoriji Odziv za obstanek.

A1 Slovenija in agenciji SHIFT ter DROM agency v sodelovanju s partnerji OMG, Aragon in 916 Hub za kampanjo A1 Vajb: Fejlaj neomejeno v kategoriji Fokus na mlade.

 

Bronaste nagrade Effie Slovenija 2023 so prejeli:

Atlantic Grupa in agenciji Luna TBWA ter Yootree v sodelovanju s partnerji Media Publikum, Promedia Group in Valicon za kampanjo Velika vrnitev zelenjavnih namazov Argeta v kategoriji Izdelki – hrana.

A1 Slovenija in agenciji SHIFT ter DROM agency, v sodelovanju s partnerji Aragon in OMG Slovenija za kampanjo A1 Ultra v kategoriji Storitve – telekomunikacije in IT.

Atlantic Grupa in agencije Luna TBWA v sodelovanju s partnerji Optiweb, Promedia Group in Aragon za kampanjo Poskrbite za svojo prebavo, poskrbite zase v kategoriji Korporativni ugled in trajnostna učinkovitost. 

Telekom Slovenije in agencija Herman in partnerji za kampanjo Kibernetska varnost v kategoriji Medorganizacijski trgi (B2B).

 

Priznanja za finaliste Effie Slovenija 2023 so prejeli:

Petrol in agencija Internavti za kampanjo Dobrodošli pri nas, na poti v kategoriji Izdelki – drugo.

Mercator ter agencija Herman in partnerji v sodelovanju s partnerji Medex in Atlantic Grupa za kampanjo Z belo embalažo ustvarjaš, da naravo ohranjaš v kategoriji Storitve – trgovine. 

Zavarovalnica Triglav in agencija Renderspace v sodelovanju s partnerji Media Publikum in AMZS za kampanjo Osvežitvena vožnja za starejše v kategoriji Storitve – finance in zavarovalništvo. 

Mastercard in Agencija 101 v sodelovanju s partnerji Media Publikum, Inštitut Jošef Stefan, Mediana ter Povem za kampanjo Delimo si PlaniCO2 v kategoriji Korporativni ugled in trajnostna učinkovitost. 

Atlantic Grupa in agencija Luna TBWA v sodelovanju s partnerji Media Publikum in Aragon za kampanjo Argeta Junior: pripravljena posebej za otroke v kategoriji Odziv za obstanek.

Atlantic Grupa in agenciji Pom Pom Communications ter bold.group v sodelovanju s partnerjem Media Publikum za kampanjo Samo uživaj v kategoriji Dolgoročna učinkovitost in uspešnost.

 

Nagrada za uporabo raziskav:

Na zaključni prireditvi je bila v sodelovanju z razvojnim partnerjem, Inštitutom za raziskovanje trga in medijev Mediana, podeljena tudi posebna nagrada za uporabo raziskav, ki jo je prejela Atlantic Grupa v sodelovanju z agencijo Luna TBWA in partnerji Media Publikum, Promedia ter Aragon za kampanjo Argeta: Oda pekom.

 

Zmagovalec študentske žirije:

Že drugič v zgodovini slovenske tekme za Effie nagrade je bilo organizirano tudi študentsko žiriranje, v katerem so sodelovali izbrani študentje Ekonomske fakultete, Fakultete za družbene vede in Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru , ki so soglasno izbrali zmagovalca: kampanjo Vodeni programi zdravja Donat v kategoriji Izdelki – pijača oglaševalca Atlantic Grupa in agencije Luna \TBWA.