Znani so nagrajenci Euro Effie 2017

20. oktobra. 2017 / Aktualno

Na slavnostni prireditvi, ki je tudi letos potekala v Bruslju, so bile podeljene nagrade EACA Euro Effie Awards 2017. Grey Europe je osvojil naziv Euro Effie Agencije leta, prestižno platinasto nagrado za izjemno dosežke pa je prejela agencija McCann UK za akcijo Kevin The Carrot – Making Christmas Amazing, ki jo je pripravila za Aldi stores UK & Ireland.

Na prireditvi je bilo podeljenih skupno 25 nagrad, nagrajenih pa je bilo 18 kampanj iz devetih evropskih držav. Velika Britanija je osvojila 11 nagrad, Švedska 3, Belgija, Danska, Francija in Poljska vsaka po 2. Agencije iz Izraela, Slovaške in Švice so osvojile po eno Euro Effie odličje. 

Agencija leta je postala Grey Europe, naziv si je priborila z osmimi akcijami. Poleg laskavega naziva, je agencija osvojila še 4 zlate, 3 srebrne in eno bronasto nagrado Euro Effie.

Seznam vseh nagrajencev Euro Effie si lahko ogledate tukaj

O nagrajencih je odločala mednarodna žirija, ki ji je predsedoval Alexander Schlaubitz, podpredsednik marketinga v družbi Lufthansa. V žiriji je sodelovalo kar 5 slovenski strokovnjakov s področja tržnega komuniciranja. V prvostopenjski žiriji so o izboru finalistov odločali: Mojca Pesendorfer (Droga Kolinska / Atlantic Grupa), Irena Setinšek (Mediana), prof. dr. Vesna Žabkar (Ekonomska fakulteta UL) in Matevž Šmalc (A1 Slovenija). V drugostopenjski žiriji pa je o nagrajencih EACA Euro Effies 2017 odločal tudi Niko Kušar (Telekom Slovenije).

Tekmovanje za nagrado Euro Effies organizira European Association of Communications Agencies (EACA) v sodelovanju z Euronews in ob podpori podjetij: Google, Kantar Millward Brown, The European Publishers’ Council, WARC, Adforum.com, Procter & Gamble, Nielsen, creativebrief in Viva Xpress Logistics.