V ožji izbor za nagrado Effie Awards Europe 2020 uvrščenih 52 finalistov

10. novembra. 2020 / Aktualno

Po večmesečni negotovosti in prestavljanju rokov za prijavo in posledično tudi žiriranja, je Effie Europe objavila listo finalistov. Prvostopenjska žirija je v ožji izbor Effie Awards Europe 2020 uvrstila 52 kampanj iz Belgije, Danske, Francije, Nemčije, Italije, Poljske, Romunije, Rusije, Slovaške, Ukrajine in Združenega kraljestva.

Med 52 finalisti jih je bilo 30 uvrščenih v ožji izbor v splošnem tekmovanju in 22 v posebnem tekmovanju Best of Europe. Drugostopenjsko žiriranje bo potekalo 16. in 17. novembra. Za ogled finalistov kliknite tukaj.

Žirijam Effie Europe 2020 sopredsedujeta Claudia Kuhn, direktorica integriranega komuniciranja in gradnje blagovne znamke, Procter and Gamble ter Brian McCarter, izvršni strateški direktor, EMEA, Ogilvy. Žirijo sestavlja 90 predstavnikov tržno-komunikacijske stroke iz skoraj 20 evropskih držav. V prvostopenjski žiriji sta tudi dva slovenska predstavnika: Tomaž Arh, vodja strateškega marketinga in razvoja, Mlekarna Celeia, ter Tanja Winterleitner, direktorica marketinga, Telemach. Predsednica Effie Slovenija 2020, Vesna Marđonović, je edina slovenska predstavnica v drugostopenjski žiriji, medtem ko je Tanja Vidmar Šinigoj, direktorica marketinga, Fructal edina slovenska predstavnica v posebni žiriji tekme Best of Europe. Preverite, kdo so še ostali člani žirij Effie Europe 2020!