Stremimo k sodobnosti in inovativnosti

16. marca. 2017 / Aktualno

V Zavarovalnici Triglav stremimo k sodobnosti, inovativnosti in dinamičnosti. V več stoletij stari panogi z odprtostjo do idej, razumevanjem različnosti in s sodelovanjem generacij premagujemo izzive. Na trg prinašamo kakovostne, enostavne, inovativne in celovite rešitve, s katerimi ustvarjamo varnejšo prihodnost.


Nove napredne tehnologije

Zavedamo se, da področje digitalizacije prinaša pomembne spremembe na področju učinkovitosti poslovanja, zato z vpeljavo novih tehnologij optimiziramo poslovne procese ter spodbujamo njihovo transparentnost in preprostost. Tako uporabo naprednih tehnologij vpeljujemo na različna področja od upravljanja tveganj, upravljanja sredstev, brezpapirnega poslovanja, spremljanja poslovanja, krepitve odnosov s strankami, razvoj naprednih poslovnih modelov in prodajnih poti ipd.

Za boljši odnos s strankami
Zavarovalnica Triglav_Triglav VremeV Triglavu prepoznavamo področje digitalizacije kot pomembno dimenzijo razvoja poslovanja, kar opredeljuje tudi naša nova poslovna strategija – tako z vidika boljšega razumevanja potreb strank in dostopnosti storitev, hkrati pa krepitve učinkovitosti našega poslovanja. Digitalno okolje nam omogoča, da nenehno izboljšujemo naše storitve: z digitalnimi potmi nadgrajujemo naše poslovanje v smislu sodobnejših oblik sklepanja zavarovanj, elektronske prijave škod ter različnih mobilnih aplikacij, npr. na področju telematike, vremena in drugih tudi bolj lahkotnih vsebin.


Zavarovalnica z vizijo

Zavarovalnica Triglav_aktivacija DRAJV na SOFV prihodnosti naj bi ključ do uspeha v zavarovalništvu predstavljale štiri tehnologije: družbena omrežja, mobilnost, analitika in poslovanje v oblaku. Internet stvari, svet aplikacij, vozila brez voznika, umetna inteligenca in virtualna resničnost bodo nedvomno (močno) vplivali na naše navade in način življenja, posledično pa tudi na naš odnos do zavarovanja, na poslovanje zavarovalnic in delovna mesta. V prihodnje bo pri razvoju aplikacij oziroma novih poslovnih modelov najpomembnejše, da bomo zavarovalnice z njimi reševale problem, željo ali potrebo strank, po možnosti celo prej, preden se bo oseba tega zavedala. Zavarovanja se bodo tako prilagajala vsaki stranki posebej. Digitalni kanali bodo strankam in poslovnim partnerjem omogočali predvsem hitrejšo odzivnost in večjo dostopnost.

Telematika
Zavarovalnica Triglav_HackatonV Zavarovalnici Triglav smo razmeroma zgodaj spoznali, da je razvoj inovacij v korporacijah zelo zahtevna naloga, zato so na tem področju nujni povezovanje z zagonskimi podjetji, aktivno vključevanje v pospeševalnike in povezovanje s tujimi pozavarovalnicami. Da bi bili čim bližje zagonskim podjetjem in inovacijam, smo tudi eden pomembnejših partnerjev pospeševalnika ABC, v okviru katerega delujejo najperspektivnejša mlada podjetja v regiji.

S start-up podjetji, kot tudi z uveljavljenimi tehnološkimi igralci, se povezujemo na področju iskanja inovativnih rešitev. Najbolj prepoznavna je mobilna aplikacija Drajv, ki v ponudbo avtomobilskih zavarovanj na nevsiljiv način vnaša funkcionalnosti telematike. Poleg močne preventivne note želimo z Drajvom spreminjati širši odnos strank do tradicionalnih zavarovalniških vsebin, predvsem s pomočjo drugačne, modernejše komunikacije, gamifikacije in drugih zabavnih vsebin. Odzivi uporabnikov so zelo dobri in spodbudni ter potrjujejo dejstvo, da aplikacija prispeva tudi k spreminjanju voznih navad voznikov. Na bolje, seveda.

Zavarovalnica Triglav_DrajvOb tem se s tehnološkimi podjetji na področju zagotavljanja varnosti v prometu povezujemo še na drugačen način. Z njihovimi naprednimi opozorilnimi sistemi opremljamo nevarne cestne odseke po vsej Sloveniji. Za povečevanje varnosti pa razvijamo tudi druge mobilne aplikacije, kot so Triglav vreme, Triglav škode, Triglav zdravje ipd.

Kot vodilna zavarovalnica z več kot 115-letno tradicijo poslovanja v Sloveniji in odvisnimi družbami na sedmih trgih v regiji se zavedamo, kako pomembno je ostati zanesljiv in odgovoren partner, ki s sodobnimi rešitvami strankam odgovarja na vprašanja prihodnosti.

ZT znacka