Štirje slovenski strokovnjaki v žirijah Effie Europe 2020

9. oktobra. 2020 / Aktualno

Žirijam Effie Europe 2020 bosta sopredsedovala Claudia Kuhn, direktorica integriranega komuniciranja in gradnje blagovne znamke, Procter and Gamble ter Brian McCarter, izvršni strateški direktor, EMEA, Ogilvy.

Tokrat bodo akcije, ki se bodo potegovale za nagrade Effie Europe 2020, ocenjevale prvostopenjska, drugostopenjska in glavna žirija, akcije, ki se bodo potegovale za Best of Europe nagrade pa bo ocenjevala ločena žirija.

V 26-člansko prvostopenjsko žirijo, ki bo akcije ocenjevala med 23. 10. in 1. 11. 2020 sta bila imenovana tudi dva slovenska predstavnika: Tomaž Arh, vodja strateškega marketinga in razvoja, Mlekarna Celeia, ter Tanja Winterleitner, direktorica marketinga, Telemach. Predsednica Effie Slovenija 2020, Vesna Marđonović, je bila imenovana v 19-člansko drugostopenjsko žirijo. V posebno 15-člansko žirijo tekme Best of Europe pa je bila imenovana Tanja Vidmar Šinigoj, direktorica marketinga, Fructal.

Tomaž Arh (Mlekarna Celeia), Vesna Marđonović (Effie Slovenija), Tanja Vidmar Šinigoj (Fructal), Tanja Winterleitner (Telemach)

Sopredsednica žirije, Claudia Kuhn, je pred pričetkom žiriranja povedala: »Kreativno oglaševanje je sicer prijetno za oko, kljub temu pa je najtežje dosegljiva tista kreativnost, ki ima moč, da dokazano gradi poslovanje znamke. V Effieju gre ravno za to: nagrade Effie ni možno osvojiti brez navdihujoče kreative ali brez trdnih poslovnih rezultatov. Počaščena sem, da bom sopredsedovala žiriji za prestižne nagrade Effie Europe 2020 in se veselim navdihujočih kreativnih idej, ki dokazano vplivajo na poslovanje!

Preverite, kdo so člani žirij Effie Europe 2020!

Zadnji rok za prijave akcij na Effie Europe 2020 je 16. 10. 2020

Rok za prijavo akcij na Effie Europe 2020 je podaljšan do vključno 16. 10. 2020. Za razpisno gradivo, navdih in nasvete pri pisanju prijav ter več informacij obiščite njihovo spletno stran. Tekma Effie Europe 2020 je letos v kategorijah marketinške in poslovne rešitve ter positive change dostopnejša tudi tistim prijaviteljem, katerih akcije so potekale izključno na enem evropskem trgu kadarkoli med 1. januarjem 2019 in 31. marcem 2020. Za vse ostale kategorije velja pogoj, da so akcije potekale na vsaj dveh evropskih trgih. Tokrat se bodo nagrajene akcije v tekmi Best of Europe prvič potegovale tudi za platinasto nagrado, hkrati pa bodo osvojile Effie Index točke.