Slovenski predstavniki v strokovnih žirijah Effie Europe 2022

24. avgusta. 2022 / Aktualno

Tudi letos je Effie Europe v svoje vrste povabila 5 slovenskih strokovnjakov, ki bodo v mednarodni žiriji nagrajevali Ideje, ki delujejo.

Žiriji Effie Europe 2022 bosta sopredsedovali Magdalena Kosińska, direktorica marketinga pri Philips Domestic Appliances za Centralno in Vzhodno Evropo, ter Carmen Fernández de Alarcón, izvršna direktorica Havas Španija.

Slovenski strokovnjaki se bodo žirijam pridružili v prvostopenjski in drugostopenjski žiriji ter v Best of Europe žiriji.

Prvostopenjski žiriji se bosta pridružili Rinalda Klemenčič, direktorica Službe za inovacije in strateški marketing pri Zavarovalnici Sava in Darja Zajc, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Pro Plus. Pri izboru finalistov bosta sodelovali med 3. in 14. oktobrom.
David Kušanić, direktor marketinga pri Renault Group za Adriatic bo del drugostopenjske žirije, ki bo z delom pričela 3. novembra.

V ločeno Best of Europe žirijo pa sta bili imenovani Darja Teržan, izvršna direktorica poslovne enote Donat v Atlantic Grupi in Dali Bungič, izvršna direktorica Luna \TBWA.

Sopredsednica žirije Magdalena Kosińska je ob tej priložnosti povedala, da je »Effie unikatna nagrada, ki spodbuja disciplino razmišljanja, kreativnost rešitev, fleksibilnost v dejanjih in pogum dvoma v status quo. Je nagrada, ki združuje vse marketingaše, tako na strani naročnika kot na agencijski strani. Sodelovanja z letošnjo žirijo in izbire najboljših kampanj zadnjih nekaj mesecev se močno veselim.«

Ostale člane letošnjih Effie Europe žirij si lahko ogledate na uradni spletni strani.

Drugi in zadnji rok za prijavo del

Drugi rok za prijavo del na Effie Europe 2022 je 29. avgust, zadnji rok pa 12. september. V kategorije sklopa Multi-Market lahko prijavite kampanje, ki so potekale na vsaj dveh evropskih trgih, v kategorije Positive Change pa kampanje iz samo enega trga, ki so bile prvič javno objavljene med 1. januarjem 2021 in 31. marcem 2022. Tekma Best of Europe pa je namenjena vsem zmagovalcem zlatih in platinastih nagrad nacionalnih Effie programov. Za več informacij o razpisu in prijavah obiščite spletno stran Effie Europe.  

Zmagovalci bodo razglašeni na brezplačni spletni podelitvi nagrad Effie Europe Awards Celebration, ki bo potekala 30. novembra 2022.