Razglašena lestvica Effie Effectiveness Index 2016

29. aprila. 2016 / Aktualno

Effie Effie Effectiveness Index: Globalno najučinkovitejši v 2016Worldwide je konec aprila v New Yorku razglasil globalne rezultate Effie Effectiveness Indexa za 2016 – razvrstitev najučinkovitejših oglaševalcev, blagovnih znamk, agencijskih holdingov in mrež, posameznih agencijskih pisarn in neodvisnih agencij po vsem svetu. Effie Effectiveness Index prepoznava podjetja iz celega sveta, ki ustvarjajo najbolj učinkovite tržno-komunikacijske ideje.

Po pregledu vseh nacionalnih in regionalnih Effie nagrad v preteklem letu, je najučinkovitejši oglaševalec The Coca-Cola Company, najučinkovitejša blagovna znamka je Coca-Cola, WPP Group je najučinkovitejši holding, Ogilvy & Mather pa najučinkovitejša agencijska mreža. Najučinkovitejša individualna agencijska pisarna je McCann’s FP7/DXB iz Dubaja, medtem ko je ACG Advertising Agency iz Budimpešte najučinkovitejša neodvisna agencija. Slovenska agencija Pristop je med neodvisnimi agencijami zasedla visoko šesto mesto na svetovni ravni in tretje v Evropi.

»Že skoraj 50 let je Effie zlati standard za učinkovitost, Effie Index pa predstavlja lestvico, s katero ta industrija meri uspeh,« pravi Neal Davies, predsednik uprave in direktor Effie Worldwide. »Nestrpno pričakovanje pred odkritjem rezultatov se stopnjuje skozi celo leto, zato z navdušenjem opazujemo agencije, ki končajo na vrhu.«

Celotna lestvica je na voljo na spletnem mestu Effie Effectiveness Index.