Razglašena lestvica Effie Effectiveness Index 2017

31. maja. 2017 / Aktualno

Effie Worldwide je konec maja v New Yorku razglasil globalne rezultate Effie Effectiveness Indexa za leto 2017 – razvrstitev najučinkovitejših oglaševalcev, blagovnih znamk, agencijskih holdingov in mrež, posameznih agencijskih pisarn in neodvisnih agencij po vsem svetu. Effie Effectiveness Index prepoznava podjetja iz celega sveta, ki ustvarjajo najbolj učinkovite tržno-komunikacijske ideje.
Top_1_Global_rectangle[3][1]
Po pregledu vseh nacionalnih in regionalnih Effie nagrad v preteklem letu, je najučinkovitejši oglaševalec Unilever, najučinkovitejša blagovna znamka je Vodafone, WPP Group je ponovno najučinkovitejši holding, BBDO Worldwide pa najučinkovitejša agencijska mreža. Najučinkovitejša individualna agencijska pisarna je Sancho BBDO iz Bogote, naziv najučinkovitejše neodvisne agencije pa je zopet pripadel ACG Advertising Agency iz Budimpešte.

»Od navdušujoče neprofitne kampanje, ki je požela neverjeten uspeh po celi Indiji, do multinacionalne telekomunikacijske družbe, ki je povečala tržni delež po celi Evropi, Effie še naprej nagrajuje ideje, ki delujejo«, je povedal Neal Davies, predsednik uprave in direktor Effie Worldwide. »Najvišje uvrščena podjetja dokazujejo strateško zavezanost marketinški učinkovitosti.«

Celotna lestvica je na voljo na spletnem mestu Effie Effectiveness Index.

Rezultati Effie Slovenija 2016 bodo vključeni v lestvico Effie Effectiveness Index 2018, skupaj z ostalimi nacionalnimi izvedbami Effie, ki so nagrade podelile med 1.1. in 31.12.2017.