Prijave na Effie Hrvaška 2019 so odprte

15. januarja. 2019 / Aktualno

Decembra 2018 so se odprle prijave na Effie Hrvaška, ki tudi v letošnjem letu zasleduje najvišje svetovne standarde. Z odprtjem prijav se beleži 10 let Effie tekme na Hrvaškem. V prizadevanju po nadgradnji in dvigu kakovosti tekmovanja prijave letos potekajo izključno preko uradnega prijavnega sistema Effie Worldwide. Gre za nov, izboljšan in v prvi vrsti funkcionalen sistem, ki bo v skladu z mednarodno prakso močno olajšal proces prijave. HURA poziva vse prijavitelje, da pazljivo preučijo pravilnik in pravočasno pripravijo svoje prijave. Letos je kot novost vpeljan dodatni tretji rok, kar pomeni, da naknadnega podaljševanja roka za prijavo ne bo. Natečaj bo tako dokončno zaključen z 21. februarjem 2019.

Datumi prijave so naslednji:

  • 16. 1. – 28. 1. 2019 (zgodnji prijavni rok)
  • 1. 2. – 9. 2. 2019 ( redni prijavni rok)
  • 2. 2. – 21. 2. 2019 (dodatni prijavni rok)

Letošnjo žirijo bo tokrat sestavljalo še večje število izkušenih članov, v sledenju lanskoletni praksi pa bodo prijavitelji tudi letos lahko pridobili povratne informacije ter opisne komentarje za izboljšanje prijav v prihodnosti.

Oglaševalci na Hrvaškem ocenjujejo Effie nagrado kot najpomembnejšo strokovno nagrado v industriji, uvrščajo jo celo pred nagrade Cannes Lions (Raziskava Ipsos 2016). Effie je tudi dalje znan pod sloganom »Ideje, ki delujejo«.

Pomembno je opomniti, da se projekti, ki so na lanskoletnem natečaju tekmovali v kategoriji Dolgoročna učinkovitost, letos ne morejo ponovno prijaviti.

Več informacij o prijavi lahko najdete na www.effie.hr.