Pričenja se nova izvedba Effie® Slovenija 2018

23. novembra. 2017 / Aktualno

Barbara Modic, predsednica Effie Slovenija 2018, Marjana Lavrič Šulman, strokovna direktorica Effie Slovenija 2018

Ljubljana, 23. november 2018 – Pričenja se nova izvedba Effie Slovenija 2018, nagrade za tržno-komunikacijsko učinkovitost, ki se bo vsebinsko tokrat posvečala predvsem pomembnosti učinkovite ideje v sodobnem tržnem komuniciranju. Novo vodstvo že pripravlja program za izvedbo nagrad Effie Slovenija, ki jih po licenčni pogodbi z Effie Worldwide Inc. vsako drugo leto podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica.

Effie Slovenija 2018 bo pod vodstvom predsednice Effie Slovenija 2018 Barbare Modic, sicer direktorice podjetja Pristop Media, in strokovne direktorice Effie Slovenija 2018 Marjane Lavrič Šulman, svetovalke za upravljanje blagovnih znamk in trženje, ponovno iskal in nagrajeval najpomembnejše dosežke v tržnem komuniciranju, ob tem pa bo ponudil tudi številne priložnosti za strokovni razvoj. Več infomacij o novem vodstvu je na voljo tukaj.

Barbara Modic je ob tem povedala: “Effie nagrada je najbolj prestižna nagrada, ki se osredotoča na dokazano učinkovitost v marketinškem komuniciranju in veseli me, da lahko kot predsednica aktivno sooblikujem aktualno izvedbo nagrad. Tokrat bomo poleg tekme, ki ostaja osrednjega pomena, poskrbeli tudi za kakovostne izobraževalne dogodke z domačimi in mednarodno uveljavljenimi govorci. Skupaj bomo širili znanje, ki bo zagotovo pripomoglo tudi pri nadaljnjem razvoju stroke v Sloveniji.”

Marjana Lavrič Šulman o svoji vlogi dodaja: »Za vodilo pri soustvarjanju Effie Slovenija 2018 sem si zadala tri naloge: v prvi vrsti poskrbeti za kakovostne izobraževalne vsebine, ob tem obnoviti korenine Effie poslanstva – Effie predstavlja ideje, ki delujejo, kar pomeni, da fokus ne more biti zgolj na rezultatih merjenja – ter približati možnost nagrade tudi manjšim oglaševalcem, ki učinkovitosti svojih akcij običajno ne uspejo meriti tako celovito kot večji.«

Rdeča nit Effie Slovenija 2018
Effie Slovenija je ena najbolj zaželenih strokovnih nagrad za tržno-komunikacijsko učinkovitost, ki prepoznava in nagrajuje najpomembnejše dosežke v tržnem komuniciranju ter spodbuja strokovnost, odličnost, učinkovitost in uspešnost pri uporabi tržno-komunikacijskih virov za doseganje komunikacijskih, trženjskih in poslovnih ciljev ter uveljavljanje komunikacijske stroke kot dokazljivo učinkovitega elementa marketinškega spleta. Za doseganje izjemnih rezultatov pa so bistvene resnično učinkovite ideje. Effie Slovenija 2018 bo iskal prav to, odlično vsebino in ideje, ter pomagal odgovoriti na vprašanja o pristopih, rojevanju in razvoju najbolj uspešnih idej, ne glede na velikost ali majhnost snovalcev zmagovalnih idej.

Dogodki
Prvi dogodek Effie Slovenija 2018 na temo učinkovitih idej za učinkovito komuniciranje bo predvidoma potekal v sodelovanju z Društvom za marketing Slovenije februarja 2018, v marcu bo sledil Effie dan 2018, kjer bomo med drugim gostili ugledna gosta Lesa Bineta, vodjo učinkovitosti v Adam&Eve DDB in soavtorja številnih študij na temo učinkovitosti v marketingu, in Mono Opran, operativno direktorico za JV Evropo pri Centrade-Cheil in večkratno članico žirij Euro Effie. Aprila v okviru Effieja na SOF prihaja še Jason Romeyko, globalni izvršni kreativni direktor v Serviceplan. Izobraževanja Effie Slovenija 2018 bodo namenjena predvsem tržnikom, raziskovalcem, medijskim načrtovalcem, direktorjem in vodjem projektov, strokovnjakom na področju odnosov z javnostmi, komunikatorjem v javnem in privatnem sektorju ter vsem, ki so pri delu odgovorni za (merjenje in) izvajanje učinkovitih tržno-komunikacijskih akcij.

Tekmovanje
Ob zaključku pomladi 2018 se bo z objavo razpisa tudi uradno odprlo tekmovanje Effie Slovenija 2018, nagrade za tržno-komunikacijsko učinkovitost. Izidu razpisa bo sledila razpisna delavnica za bodoče prijavitelje akcij, kjer bodo podrobneje predstavljene nove tekmovalne kategorije, vsebinsko pa se bo posvetila predvsem teoretičnemu in praktičnemu delu pisanja obsežnih prijav. Spletne prijave akcij bodo predvidoma odprte jeseni 2018. Vse informacije bodo pravočasno objavljene na spletni strani effie.si.