Odštevamo do Zaključne prireditve s podelitvijo nagrad

2. aprila. 2017 / Aktualno

Le še malo nas loči od Zaključne prireditve s podelitvijo nagrad, ko bodo končno znani vsi nagrajenci Effie Slovenija 2016. Tudi letos bomo z bronastimi, srebrnimi, zlatimi in morda prvič tudi platinasto nagrado Effie nagradili tržno-komunikacijske akcije, ki so uspešno dokazale svoje učinkovitost. Kdo so nagrajenci, boste izvedeli 6. aprila 2017, na prvi dan 26. Slovenskega oglaševalskega festivala, ob 21. uri, ko se v dvorani Levante hotela Kempinski Palace prične Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad.

Poleg nagrad Effie bomo tudi letos na zaključni prireditvi podelili laskave nazive najbolj učinkoviti agenciji, blagovni znamki in oglaševalcu po metodologiji Effie Effectivenss Index.

Effie Worldwide - Brand Guidelines-9

V sodelovanju z razvojnim partnerjem, Inštitutom za raziskovanje trga in medijev Mediana, pa bomo podelili tudi posebno nagrado za uporabo raziskav v procesu načrtovanja in izvedbe akcije ter seveda pri pisanju zahtevne prijave na Effie Slovenija 2016.

Janja Božič Marolt, predsednica uprave Mediane, o partnerstvu Effie: »Ko sem že leta 2001 prejela nagrado SOZ-a za oglaševalsko osebnost leta, sem bila zelo počaščena, vendar se njene pomembnosti, kot prva ženska prejemnica in prva izven ozkega področja kreative nisem dovolj zavedala njene pomembnosti. Šele, ko so raziskave trga in potrošnika postale osnova za prijave in osvojitve Effie nagrad, je moje takratno priznanje dobilo prave razsežnosti in veljavo stroke«,

O prejemniku posebne nagrade je odločala posebna žirija v sestavi:
Eva Aljančič, predsednica žirije Effie Slovenija 2016,
Janja Božič Marolt, raziskovalka in predsednica uprave Mediane ter
Lenka Hrastar, raziskovalka in članica drugostopenjske žirije Effie Slovenija 2016.

Letošnje akcije so po besedah Janje Božič Marolt pustile dober vtis: »Vse prijave so bile vrhunske. Sistematično, od raziskave trga do uporabe podatkov iz raziskav o učinkovitosti oglaševanja oziroma komuniciranja preko številnih kanalov so dokazovale izjemno zavzetost, tržno usmerjenost in ciljano uspešnost na dejanskem trgu. Vse podrobno pisno navedeno je v praksi le okras dejanskih trženjskih uspehov, ki po mojem skromnem mnenju štejejo neprimerno več kot tekma za nagrado uporabe raziskav. Vpletenost kupcev in uporabnikov ter povečanje tržnih deležev skupaj z vrhunskimi poslovnimi rezultati, so primarno tisti, ki štejejo v biznisu. Nagrada za uporabo raziskav pa je spodbuda in vzor vsem ostalim igralcem na trgu. Edino, kar sem pogrešala, ki pa ni pomanjkljivost prijaviteljev, pač pa medijev, so podatki o doseženih medijskih rezultatih, razen televizijskih. Komaj čakam, da nagrado razglasimo in še v živo čestitam prejemnikom.«

Razvojni partner Effie Slovenija 2016:

mediana

Partner Zaključne prireditve Effie Slovenija 2016:

      pop-270x85