Objavljen Zbornik finalistov Effie Slovenija 2020

21. marca. 2022 / Aktualno

S ponosom širimo nabor najbolj učinkovitih in uspešnih primerov dobre prakse tržno-komunikacijskih kampanj, ki smo jih zbrali v 10. Zborniku finalistov Effie Slovenija 2020. Naj vam bo referenčen vir znanja in spoznanj ter navdih za uspešno in učinkovito tržno komuniciranje. Prijaviteljem se zahvaljujemo za pripravljenost, da ste svojo prakso preverili z merili tržno-komunikacijske učinkovitosti in uspešnosti, kakor jih ugotavlja Effie in jim hkrati čestitamo za uspehe!

S podelitvijo nagrad Effie Slovenija 2020 in 2. Effie dnevom smo zaključili jubilejni cikel izvedbe Effie Slovenija. Da sta dokazana učinkovitost in uspešnost vedno bolj pomembni, nam potrjuje 1.175 udeležencev in e-udeležencev Effie dogodkov, 33 partnerjev, 33 žirantov in za 26 odstotkov povišano število prijavljenih tržno-komunikacijskih kampanj, pri katerih snovanju je sodelovalo 66 podjetij.

Vesna Marđonović, predsednica, in Mitja Tuškej, strokovni direktor Effie Slovenija 2020. Foto: Leon Vidic, Delo

Predsednica Effie Slovenija 2020, Vesna Marđonović, je takole strnila svoje misli: »Organizacijska ekipa, ki se ji iskreno zahvaljujem za triletno sodelovanje, pa tudi vsi ostali, ki so sodelovali, so, kot se za Effie pričakuje,  pokazali veliko mero učinkovitosti, uspešnosti, vzdržljivosti in razumevanja. Prijavitelji, številni partnerji, ki so finančno ali drugače prispevali v teh treh letih, žiranti, ki so vložili svoj čas in znanje v žiriranje, in tudi udeleženci dogodkov –  vsi smo se morali prilagoditi trenutni situaciji in izzivom današnjega časa. Izredno hvaležna sem za to izkušnjo, skozi katero smo pokazali, da »Effijevci« zmoremo prav vse, kar nam okoliščine namenijo. Partnerji, ki so v tej izvedbi še bolj aktivno podprli Effie Slovenija kot kadarkoli prej, so dokazali, da gospodarstvo razume, ceni in podpira razvoj marketinške stroke, še posebej v negotovih časih. Povečano število prijav in maksimalno število nagrad, ki so bile podeljene, ter prvič podeljena platinasta nagrada, dokazujejo, da so težki časi tudi za slovenske oglaševalce, agencije in medije le dodatna motivacija za še bolj uspešno in učinkovito delo.«

Mitja Tuškej, strokovni direktor Effie Slovenija 2020, pa je izid Zbornika pospremil z besedami: »Prepričan sem, da smo na tem malem tržnemu prostoru izjemni tržno-komunikacijski genialci. Nesporno je, da smo sposobni delati odlične kampanje, ki imajo absolutno odlično razgrajena vsa ključna ozadja in gredo v pravo in močno osredotočeno globino ciljne skupine. Načrtujemo kampanje, ki v večini do potankosti naštudirajo konkurenčne znamke, se ukvarjajo s pozicijo ‘naše’ znamke in odlično delajo na tem, da znamko premikajo v smeri, ki je prava. Še več, vidim, da znamo v znamčenje vizionarsko vključevati tudi prihodnost. Študiramo trende in jih vgrajujemo v znamke in njihove komunikacije. Znamo držati fokus in se s konkurenti odlično boriti na odprti sceni komunikacijskih kanalov, tako da se naša ciljna skupina večkrat sreča z našo znamko kot z znamkami naših konkurentov.«

 

Iskreno si želimo, da se bo tudi v prihodnjem Effie ciklu odražalo, da je bilo naše poslanstvo uspešno in vam želimo čim več uspešnih in učinkovitih projektov!