Študentska žirija tudi v letošnji izvedbi Effie Slovenija

27. novembra. 2023 /

Na pobudo Effie partnerja, Zavarovalnice Triglav smo tudi v letošnji izvedbi Effie® Slovenija že drugič organizirali študentsko žiriranje Effie. V tokratni študentski žiriji so sodelovali izbrani študentje Ekonomske fakultete (EF), Fakultete za družbene vede (FDV) in Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru (EPF) pod mentorstvom red. prof. dr. Vesne Žabkar iz EF , doc. dr. Urške Tuškej Lovšin iz FDV in dr. Aleksandre Pisnik (EPF).

Z dodajanjem Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru smo letošnjo študentsko žirijo še nekoliko povečali in je štela 9 članov. Iz Ekonomske fakultete v žiriji sodelujejo Nika Gomezel, Ina Ledik in Nina Planinšek, iz Fakultete za družbene vede Arlina Letonja, Erik Selan in Gaja Prinčič, iz Ekonomsko-poslovne fakultete pa Neja Zrinski, Nina Smonkar in Tjaša Zajc.

Študentska žirija Effie 2023

Študentska žirija se je prvič sestala v začetku novembra, na uvodnem sestanku, na katerem so jim bila predstavljena načela Effie žiriranja, nato pa so tako kot ostali žirantje Effie prejeli dostop do žirirnega portala in pričeli s spletnim ocenjevanjem del. Študentski žiriji je bil v ocenjevanje podan nabor del, ki jih je za nagrajence izbrala drugostopenjska žirija Effie.

Študentsko žiriranje

Izbran zmagovalec študentske žirije

V petek, 24. 11. 2023, pa se je študentska žirija Effie Slovenija 2023 dobila na srečanju v živo in izvedla žiriranje, kot so ga izkusili člani prvostopenjske in drugostopenjske žirije. Študentsko žiriranje je potekalo pod vodstvom Rinalde Klemenčič, predsednice žirije Effie 2023 in Mitje Tuškeja, strokovnega direktorja Effie. Debata med študenti se je ponovno izkazala za strokovno, razgreto in polno odličnih argumentov. Študentje so ponovno pokazali, da jim ne manjka strokovnosti in znanja.

Izbran je bil zmagovalec študentske žirije, ki po mnenju študentskih žirantov najbolj zasleduje uspešnost in učinkovitost v letošnji izvedbi Effie Slovenija 2023. Nagrada za zmagovalca študentske žirije bo podeljena na zaključni prireditvi 7. decembra 2023. 

Zahvaljujemo se partnerju Zavarovalnici Triglav za ponovno spodbujanje vključenosti študentov v izvedbo Effie Slovenija, vsem sodelujočim fakultetam in mentoricam študentov, ki opravljajo izjemno delo pri vzgoji bodočih komunikacijskih in marketinških strokovnjakov.