Slovenski strokovnjaki tudi v vrstah letošnje Effie® Europe žirije

20. junija. 2023 / Aktualno

Slovenci v Effie Europe žiriji

Evropski program najbolj učinkovitih Effie Europe 2023 je tudi letos v svoje vrste povabil kar 6 slovenskih predstavnikov, ki bodo sodelovali v mednarodni žiriji in nagrajevali Ideje, ki delujejo.

Žiriji bosta sopredsedovali Ayesha Walawalkar, vodja strategij v Mullenlowe Group UK in Catherine Spindler, namestnica izvršnega direktorja LACOSTE.

Ayesha Walawalkar je ob tej priložnosti povedala: “Sem zelo navdušena, da lahko predsedujem letošnji žiriji. Sodelovanje s tako izkušenimi in talentiranimi kolegi ter razpravljanje o najboljših, najbolj inovativnih in učinkovitih delih v industriji zame ni samo privilegij, ampak pravi užitek.”

“Počaščena sem, da sem bila povabljena k predsedovanju navdušujoče Effie Europe žirije. Naša raznolika in dopolnjujoča se znanja bodo zagotovo koristna pri izmenjavi mnenj in razpravi o najbolj kreativnih in inovativnih marketinških idejah”, je povedala Catherine Spindler. 

V prvostopenjski žiriji Multi-market & Positive Change bosta sodelovala Tomaž Žontar, vodja razvoja storitev in inovacij v Europlakatu, ter Zenel Batagelj, ustanovitelj in partner v Valiconu. Prvostopenjska žirija bo letošnje finaliste izbirala med 29. septembrom in 8. oktobrom.

Leon Korošec, direktor zimske divizije in podpredsednik skupine Elan, bo pomagal določiti najbolj učinkovite in uspešne kampanje v drugostopenjski žiriji Multi-market & Positive Change, ki bo svoje delo opravljala 19. in 20. oktobra 2023.

V prvostopenjski žiriji Best of Europe bosta med 29. in 8. oktobrom sodelovali Špela Žorž, direktorica agencije SHIFT in Klavdija Vidic, direktorica marketinga in razvoja v Atlantic Grupi. 

V drugostopenjskem žiriranju Best of Europe, ki bo 23. in 24. oktobra potekalo pod okriljem partnerja Google, pa bo sodelovala Nina Usnik, direktorica marketinga v Telemachu. 

Podelitev nagrad Effie Awards Europe bo potekala 5. decembra 2023 v Bruslju, ko bo potekalo tudi žiriranje za nagrade Grand Effie, ki bodo nagradile najbolj učinkovita dela letošnjega leta in postavile merila učinkovitosti za naprej.

Celotno žirijo si lahko ogledate na povezavi.

Prijave del v Effie Europe že potekajo, prvi rok za prijavo je 22. september 2023. Slovenski prijavitelji lahko svoje kampanje prijavite v Multi-market in Positive change katgegorije, ne pa v Best of Europe 2023, saj v letu 2022 niso bile podeljene slovenske Effie nagrade. Več informacij o prijavah najdete tukaj.