Effie Europe 2023 sprejema prijave za evropsko regijsko tekmovanje učinkovitosti

22. maja. 2023 /

Effie Europe

Effie Europe je odprlo prijave v že tradicionalno letno evropsko tekmo najbolj učinkovitih marketinških kampanj. Effie Awards Europe, ki deluje pod okriljem EACE, že od leta 1996 nagrajuje najbolj uspešne in učinkovite znamke, oglaševalce in agencije v Evropi.

V letošnjo tekmo vpeljujejo nove kategorije, ki bodo še boljše predstavile izzive, s katerimi so se znamke soočale v predhodnem letu. Navezujejo se na vladne in javne storitve ter sezonske/trenutne dogodke.

Effie Europe kategorije se delijo v tri različne programe:

  • Multi-market: za kampanje, ki so potekale v dveh ali več evropskih državah;
  • Positive Change: kampanje, ki so potekale v eni državi in se osredotočajo na družbeno dobro;
  • Best of Europe: za kampanje, ki so v letu 2022 osvojile zlate in platinaste nagrade v nacionalnih evropskih Effie programih.

Slovenske kampanje v programu Best of Europe letos ne morejo sodelovati, lahko pa bodo sodelovale v naslednjem letu. Za slovenske kampanje pa je mogoča prijava v Multi-market in Positive Change. Zadnji prijavni rok je 22. september.

Žiriji bo predsedovala Ayesha Walawalkar, glavna strateginja v Mullenlowe Group UK. Kmalu bodo znani tudi člani vseh žirij, med katerimi bodo tudi slovenski strokovnjaki.

Effie Awards Europe organizira EACA v partnerstvu z Google, EDAA, ACT Responsible, Adforum.com in Viva Xpress Logistics.

Več o Effie Europe preberite na uradni spletni strani.