McCann Worldgroup razglašena za agencijo leta na Effie® Awards Europe 2020

18. januarja. 2021 / Aktualno

Zmagovalce nagrad Effie Awards Europe 2020 so tokrat prvič razglasili na virtualni podelitvi nagrad. Agencija McCann Worldgroup je ponovno osvojila naziv Effie Europe agencije leta, agencija TRIAD Advertising s Slovaške pa je prejela prestižno platinasto nagrado za izjemno kampanjo “Varčevalna terapija”, ki jo je pripravila za VUB banko.

Na letošnjih nagradah Effie Europe je bilo podeljenih skupno 35 nagrad 23 agencijam iz 13 evropskih držav. Zmagovalce je izbiralo 90 članov žirij iz skoraj 20 evropskih držav, v katerih so bili tudi slovenski predstavniki Tomaž Arh (Mlekarna Celeia), Tanja Winterleitner (Telemach), Vesna Marđonović (Effie Slovenija 2020) in Tanja Vidmar Šinigoj (Fructal). Žiriji sta sopredsedovala Claudia Kuhn, direktorica integriranega komuniciranja in gradnje blagovne znamke, Procter and Gamble ter Brian McCarter, izvršni strateški direktor, EMEA, Ogilvy.

McCann Worldgroup je osvojila naziv agencije leta in prejela osem nagrad Effie – 3 bronaste, 3 srebrne in 2 zlati za oglaševalce Tele2, Aldi, Help for Heroes in Teva Pharmaceuticals.

Harjot Singh, globalni strateški direktor, McCann Worldgroup, je ob osvojenem nazivu dejal: “To je izjemen dosežek. Kljub neizmernim izzivom v 2020 so naše strateške ekipe ostale trdožive, popolnoma osredotočene na učinkovito in smiselno delo za naše naročnike. Nadvse navdušeni smo, da smo z rekordno uspešnostjo ohranili svoj položaj najučinkovitejše agencije v Evropi, kjer je uspešnost ključno merilo vrednosti našega dela, te nagrade pa so še posebej pomembne, ker slavijo resnične in merljive učinke – čemur smo v McCannu dosledno zavezani. V srcu tega dosežka so naša globoka partnerstva z naročniki, ki temeljijo na močni skupni kulturi zaupanja in sodelovanja. V čast nam je, da to nagrado delimo z našimi naročniki in našimi ekipami, zlasti ob upoštevanju zahtevnih pogojev, v katerih smo vsi delali.

Prestižno platinasto nagrado Effie Europe 2020 za izjemno kampanjo »Varčevalna terapija« za VUB banko je prejela slovaška agencija TRIAD Advertising. Kampanja se je osredotočila na to, da ljudje ob varčevanju denarja hkrati promovirajo varčevalne produkte banke. Blagovna znamka je razsipno ravnanje z denarjem obravnavala kot le še eno slabo navado in pripravila obratno terapijo, v kateri bi lahko ljudje postali celo odvisni od varčevanja. Med kampanjo so Slovaki prihranili 3-krat več kot prejšnje leto in presegli cilje za 150 %.

Hélène Dusseaux, višja direktorica gradnje in komuniciranja blagovnih znamk v podjetju Procter & Gamble, ki je moderirala zasedanje velike žirije, je dejala: »Še posebej letos je bilo pomembno, da velika žirija Effie nagradi ideje, ki delujejo, kot izraz podpore in spodbude za našo industrijo. Pri podelitvi platinaste nagrade Effie je žirija želela izpostaviti kreativnost kampanje na najvišji ravni in tudi njen pozitiven družbeni prispevek. Ta kampanja je ljudem ob spopadanju s sovražnikom – pretiranim potrošništvom in impulzivnim nakupovanjem – pomagala razviti bolj zdrave finančne navade. Kombinacija teh dveh vidikov – dobro za poslovanje in dobro za skupnost – je dosegla, da je bila učinkovitost tega primera vrhunska.«

Seznam vseh nagrajencev Effie Awards Europe 2020 si lahko ogledate tukaj.

Effie Awards Europe organizira Evropsko združenje komunikacijskih agencij (EACA) v partnerstvu z Procter & Gamble, Evropska zveza za interaktivno digitalno oglaševanja (EDAA), Evropski odbor založnikov (The European Publishers’ Council), Adforum.com in Viva Xpress Logistics.