Laško Izziv med 36 finalisti Effie Awards Europe 2019

26. junija. 2019 / Aktualno

Prvostopenjska žirija Effie Europe, v kateri so tudi štirje slovenski predstavniki Andrej Krajner, Mojca Avšič, Peter Curk in Urška Tuškej Lovšin, je izbrala 36 finalistov, ki se bodo na drugostopenjski žiriji potegovali za nagrade Effie Europe 2019. Med finalisti je tudi akcija Laško Izziv, ki so jo za oglaševalca Pivovarna Laško Union zasnovali na agenciji Luna \TBWA.

Finalisti prihajajo iz Belgije, Češke, Danske, Finske, Francije, Nemčije, Slovenije, Španije, Švice, Ukrajine in Združenega kraljestva. Laško Izziv je tako tudi edina akcija iz regije, ki se je uvrstila v ožji izbor za nagrade Effie Europe 2019. Vse finaliste si lahko ogledate tukaj.

Tokratni žiriji prvič v zgodovini Evropskega Effie programa sopredsedujeta tako predsednik s strani oglaševalcev kot tudi predsednik s strani agencij: Bastien Schupp, podpredsednik globalne strategije blagovne znamke in tržnega komuniciranja, Groupe Renault in Harjot Singh, strateški direktor, McCann Worldwide. Drugostopenjska žirija, ki šteje skoraj 40 članov, med njimi tudi slovenska predstavnika Viktorija Radojević Mavrič in Matjaž Butara, bo 26. in 27.6.2019 odločala o nagrajencih Effie Awards Europe 2019.

Nagrajenci letošnjega tekmovanja bodo znani na slavnostni podelitvi nagrad, ki bo potekala 15. oktobra 2019 v La Madeleinu v Bruslju. Vsi zmagovalci pa bodo objavljeni na spletni strani http://www.effie-europe.com 16. oktobra 2019.

Effie Awards Europe je letno tekmovanje, ki nagrajuje tržno-komunikacijske aktivnosti, ki so se v preteklem letu izvajale na vsaj dveh evropskih trgih, če akcija nedvoumno dokazuje, da sta bila izbor in uporaba tržnih komunikacij ključna za njen uspeh. Nagrada je torej simbol dokazane učinkovitosti ter priznanje partnerstvu med oglaševalcem in agencijo, ki snujeta tržno-komunikacijsko akcijo.

Tekmovanje za nagrado Effie Europe organizira Evropsko združenje komunikacijskih agencij (EACA) ob podpori družb: Facebook, Google, the European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), The European Publishers’ Council, WARC, Adforum.com, Procter & Gamble, Nielsen, creativebrief & Viva Xpress Logistics.