Lahkonočnice v ožjem izboru za prve Global Grand Effie nagrade

4. novembra. 2021 / Aktualno

Effie Worldwide, vodilna svetovna organizacija s področja učinkovitosti tržnega komuniciranja, je prvič združila svetovno marketinško skupnost v Global Best of the Best Effie Awards. Iz Slovenije je med kandidate za Global Grand Effie nagrado v kategoriji »Positive Change: Družbeno dobro – znamke« uvrščena prejemnica zlate nagrade Effie Slovenija 2018, Lahkonočnice, oglaševalca A1 Slovenija in agencije Grey Ljubljana (sedaj SHIFT), v sodelovanju z agencijami Taktik, Mediodrom, Sonce.net in Zavod Multipraktik.

Izmed prijavljenih zlatih in platinastih nagrajencev iz vseh nacionalnih in regionalnih Effie programov na svetu, katerih podelitve nagrad so potekale v letih 2019 in 2020, bodo tokrat prvič nagradili najbolj učinkovite tržno-komunikacijske aktivnosti na svetu. Prijavljeni pretekli zmagovalci so nacionalne in regionalne uspehe postavili ob bok najuspešnejšim iz vsega sveta, kjer se potegujejo za prvi svetovni Grand Effie v svojih kategorijah.

Slovenski predstavniki Global Best Of The Best žirije

Prijavljena dela je skrbno pregledala žirija, katere člani so vodilni strokovnjaki z vsega sveta, med njimi tudi pet predstavnikov iz Slovenije: Eva Aljančič, HoT mobil in Ventocom.SI, Andreja Zadnik Andoljšek, Mercator, Petra Čadež, Atlantic Droga Kolinska, Barbara Modic, Sila & Modic Consulting,  in Matevž Šmalc, Generali zavarovalnica. Zmagovalci svetovnih Grand Effie nagrad iz vseh kategorij se bodo nato pomaknili v zadnji krog ocenjevanja in se potegovali za prvi Iridium Effie, ultimativno nagrado za najučinkovitejše tržno-komunikacijsko prizadevanje na svetu.

Effie Worldwide je med kandidate za Grand Effie nagrade uvrstila 62 kampanj iz Argentine, Avstralije, Avstrije, Belgije, Bolivije, Brazilije, Kanade, Čila, Kitajske, Kolumbije, Dominikanske republike, Ekvadorja, Salvadorja, Francije, Nemčije, Grčije, Hondurasa, Irske, Italije, Japonske, Libanona, Mehike, Nizozemske, Nove Zelandije, Nikaragve, Paname, Paragvaja, Peruja, Portugalske, Portorika, Romunije, Rusije, Singapurja, Slovaške, Slovenije, Španije, Tajvana, Turčije, Ukrajine, Združenih arabskih emiratov, Savdske Arabije, Združenega kraljestva, Združenih držav in Urugvaja. Popoln pregled kandidatov za Grand Effie po kategorijah najdete tukaj.

Zmagovalci bodo razglašeni 16. novembra 2021, prijave za ogled virtualne prireditve pa je možen tukaj.