Ko spregovori kreativnost

17. aprila. 2018 / Aktualno

Effie Slovenija je v sklopu Slovenskega oglaševalskega festivala, organizirala predavanje Jasona Romeyka, svetovnega izvršnega kreativnega direktorja Skupine Serviceplan iz Nemčije.

Jason je kreativec. Ne le da ustvarja zbodbe, on jih živi. Svoboden, poln domšljije ter poguma. Je umetnik, čigar dela imajo na spletu že preko milijarde in pol ogledov. Prejel je že več kot 500 mednarodnih oglaševalskih nagrad tako za kreativnost kot za učinkovitost v komuniciranju. Naj spomnimo samo na nekaj najbolj vidnih del. Za revijo Vangardist »The HIV+ Issue« je leta 2015 prejel kar 9 kanskih levov, leto pozneje pa celo deset za mobilno igro »Sea Hero Quest«.

Zbrane je nagovoril s svojim unikatnim pristopom k procesu dela in pogledom na ravnovesje med talentom in vloženim časom. Na predstavitvi, ki jo je poimenoval Transformacijska moč superkreativnosti (njegova skovanka je »Übercreativity«), je predstavil svojo in pogled na to, kako s pravilnim kreativnim in multiplatformnim pristopom k zgodbarjenju znamkam preoblikovati ugled in jim uveljaviti lasten delež duše v eri ekranov.

Kaj nam je po predavanju povedal Jason Romeyko, pa si ogledate v videu.

 

Effie Slovenija je na 27. SOF gostila Jasona Romeyka v sodelovanju z Addiko bank: