Izpeljali Effie strokovno delavnico s ključnim sporočilom »Vaša Effie prijava naj bo zgodba«

31. maja. 2021 / Aktualno

27. maja je potekala Effie strokovna delavnica, na kateri so podali nasvete in usmeritve, kako pripraviti najbolj optimalno prijavo za nagrado Effie® Slovenija 2020, in predstavili konkretne primere nagrajenih kampanj. Delavnico je vodil strokovni direktor Effie Slovenija 2020, Mitja Tuškej iz Formitasa.

Z zmagovalnim primerom kampanje se je predstavil tudi aktualni platinasti Effie Europe nagrajenec, Martin Woska, izvršni kreativni in strateški direktor ter partner agencije TRIAD Advertising iz Slovaške, ki je na trenutno najučinkovitejšem primeru v Evropi prikazal, kako ustvariti zmagovalno kampanjo. Pri tem je iz lastne izkušnje poudaril, da morajo prijavitelji pred začetkom prijave dobro preučiti pravila in pogoje razpisa za nagrado ter pozval, da naj prijave pišejo kot zgodbe s pridihom drame.

Martinove besede je še potrdil Mitja in izpostavil, »naj prijavo piše oseba, ki je story-teller, ki zna pretvarjati matematiko v zgodbo, jo opisati in navdušiti«.

Nekaj ključnih poudarkov, ki so jih izpostavili na delavnici:

  • Spletni prijavni sistem se bo odprl v začetku poletja, za prijavo bodo na voljo trije roki, prvi 6. avgusta, zadnji rok bo 15. septembra 2021.
  • Višina prijavnine za posamezno kampanjo bo odvisna od datuma njene prijave, prijaviteljem je na voljo tudi nekaj ugodnosti.
  • Kampanje se lahko prijavi v 18 kategorijah, od tega so 4 nove: David proti Goljatu, Fokus na mlade, E-trgovanje, Odziv za obstanek.
  • Prijavite lahko kampanje, ki so potekale v Sloveniji kadarkoli med 1. oktobrom 2018 in 30. junijem 2021.
  • Prijave se tokrat oddajajo v CELOTI samo preko spletnega prijavnega sistema. Prenesite si celotno razpisno dokumentacijo in jo pozorno preberite. Najdete jo TUKAJ.

Udeleženci Effie delavnice so si ogledali tudi nekaj primerov predstavitvenih videov kampanj, ki ustrezajo novim in redefiniranim kategorijam v tekmi Effie Slovenija 2020, med drugim tudi video kampanje »Bolj zelena Slovenija« v trajnostno naravnani misiji srcnozajutri.si podjetja Radenska, velikega partnerja Effie delavnice.

 

Prezentacijo iz delavnice si lahko prenesete na tej POVEZAVI.

Iskrena hvala partnerjem Effie delavnice za izkazano podporo in zaupanje:

GALERIJA