Effie® Slovenija 2020: najboljša nagrada za učinkovito uspešnost

11. decembra. 2019 / Aktualno

Effie bo v svoji deseti jubilejni izvedbi v Sloveniji nagrada za komunikacijsko učinkovitost in uspešnost tržnih znamk. Ob učinkovitosti govorimo tudi o uspešnosti. Kaj to pomeni? Kakšna je razlika med učinkovitostjo in uspešnostjo? 

Učinkovitost se nanaša na to, da delamo stvari pravilno, uspešnost pa na to, da delamo prave stvari. In naš osnovni cilj je, da bomo naši tržno-komunikacijski srenji pokazali, kako pomembno je, da delamo pravilno prave stvari. To je temeljno in najpomembnejše poslanstvo naše dejavnosti. 

Ključna razlika med učinkovitostjo in uspešnostjo je v času delovanja procesov in dejavnosti. Učinkovitost je namreč osredotočena na sredstva in kratkoročne rezultate, uspešnost pa svoje kazalnike gradi ob izpolnjevanju končnih ciljev in dolgoročnih rezultatov. Doseganje dolgoročnih rezultatov je to, k čemur mora stremeti vsaka organizacija. In v uresničevanju dolgoročnih rezultatov organizacije ima eno od najpomembnejših vlog uspešno upravljanje njene znamke – ne glede na to ali ima organizacija v svojem portfelju eno ali več znamk. 

Naš cilj ob jubileju je, da Effie prepozna prav to – katera znamka je najbolj uspešno investirala komunikacijska in tudi druga marketinška sredstva in dosegla najboljši rezultat glede na vložek. 

Verjamemo, da je poslanstvo Effie Slovenija ravno spodbujanje uspešnosti. To lahko naredimo le z radovednostjo in željo po novih znanjih in izkušnjah. Zato bomo v sklopu jubilejne, desete izvedbe Effie Slovenija, veliko pozornosti namenili deljenju znanja in izkušenj. Dodatno bomo organizirali se en Effie dan. Tako bomo imeli tri Effie dneve, na katerih bomo lahko poslušali vrhunske marketinške strokovnjake z različnih področij. Trudili se bomo, da vas bomo čim bolje oborožili z novimi vpogledi v znamčenje, z novimi izkušnjami o tem, kaj je tisto, kar znamkam danes omogoča še večjo učinkovitost in uspešnost.

Da bomo skupaj bolj uspešni, nagovarjam vsakega oglaševalca, vse agencije in medije – pridružite se poslanstvu Effie in podprite našo skupno pot k največji uspešnosti!  

Vesna Marđonović, predsednica Effie Slovenija 2020