Effie Italija že 51. Effie program na svetu

8. oktobra. 2018 / Aktualno

Effie Worldwide z veseljem sporoča, da se je nacionalnim licenčnim programom pridružila naša zahodna soseda, Effie Italija, ki bo potekala v partnerski organizaciji z ASSOCOM (Združenje komunikacijskih agencij) in UPA (Združenje oglaševalcev).

Effie nagrade je 1968 prvič podelila American Marketing Association (AMA) New York Chapter, Inc. in se trenutno izvaja v mednarodni mreži s kar 51 programi (46 nacionalnih programov, med katerimi je najnovejši Effie Italija, 4 regionalni programi in 1 globalni program).

Uvodna tekma Effie Italija bo odprta za vse tržno-komunikacijske aktivnosti, ki so potekale v Italiji v aktualnem razpisnem obdobju. Sodelujoči bodo morali dokazati odličnost na štirih področjih: opredelitev ciljev, strateški razvoj, kreativna izvedba in merjenje rezultatov. Celovite informacije bodo na voljo v Razpisu, ki bo objavljen novembra 2018. Roki za prijavo bodo marca 2019, žiriranje pa bo sledilo v aprilu in maju. Prvo žirijo Effie Awards Italije bo vodil Alberto Coperchini, globalni medijski podpredsednik skupine Barilla.

Finalnisti in zmagovalci Effie Italija se bodo uvrstili v seštevek točk na Effie Effectiveness Index-u, kjer se upoštevajo vsi finalisti in nagrajenci iz vseh nacionalnih, regionalnih in svetovne nagrade Effie. Effie Effectiveness Index (EEI) je svetovna razvrstitev najučinkovitejših agencijskih mrež, agencij, oglaševalcev in blagovnih znamk, ki sta jo v letu 2011 uvedla Effie Worldwide, Inc., in Warc.

Na rezultate osredotočena nagrada Effie tvori forum za industrijo, ki združuje oglaševalce, agencije in medije v izmenjavi dobrih praks in mnenj ter praznovanju učinkovitosti tržnega komuniciranja,” je dejala Traci Alford, predsednica in izvršna direktorica Effie Worldwide. “Navdušeni smo, da smo pripeljali Effie nagrade v Italijo in pozdravljamo nov program v svetovni Effie mreži. Veselimo se sodelovanja z ASSOCOM in UPA, prepričani smo, da bomo sooblikovali dinamičen program.

Merjenje učinkovitosti postaja čedalje bolj nujno pri oblikovanju tržno-komunikacijskih akcij. Če bi začeli razmišljati o tem že med natečaji, bi lahko resnično naredili razliko. Menimo, da je v naši industriji pomembno organizirati usposabljanja in povečati ozaveščenost o tržno-komunikacijski učinkovitosti. Zato smo zelo ponosni, da pri dosegi tega cilja sodelujemo z UPA. Cilj, ki smo si ga zastavili, in ki tudi odraža poslanstvo Effie Worldwide, je ustvariti forum tržno-komunikacijske učinkovitosti, ki bo spodbudil razprave in izmenjavo dobrih praks,” je dejal Emanuele Nenna, predsednik ASSOCOM-a. “Sposobnost dokazovanja vrednosti akcij bo zagotovo privabila prijavitelje iz industrije in veselimo se, da bomo že kmalu imeli priložnost vpogleda v prijave na prvi izvedbi Effie Italija,” je dejal Nenna.

Lorenzo Sassoli de Bianchi, predsednik UPA, je dodal: “Cilji Effie so nagraditi ideje, ki dosegajo rezultate, izobraževati industrijo o tem, kako postaviti jasne cilje in kako natančno izmeriti dosežene rezultate ter pomagati blagovnim znamkam in agencijam pri sprejemanju ustreznih odločitev. Nagrada Effie bo spodbudila našo industrijo k napredovanju in bo simbol dosežkov za vse tiste, ki so odlično opravili delo in tako prispevali k rasti blagovne znamke.