Effie dan učinkovitosti | 21. marec 2018

15. decembra. 2017 / Aktualno

Vabljeni na osrednji letošnji dogodek – Effie, dan učinkovitosti, ki se bo odvijal 21. marca 2018 v hotelu Slon v Ljubljani. Postregel bo s tremi odličnimi predavanji s področja tržno-komunikacijske učinkovitosti: znanje bosta delila eminenca marketinške učinkovitosti Les Binet in večkratna članica žirij Euro Effie Mona Opran, deležni pa boste tudi vpogleda v nagrajene prijave Euro Effie 2017, ki ga bosta pripravili domači strokovnjakinji Ana Ivandić, kreativna direktorica (Innovatif) in Petra Čadež, direktorica marketinga (Droga Kolinska / Atlantic Grupa).
Prvih 50 kotizacij je na voljo po izjemno ugodni ceni, zato pohitite s prijavo.


PROGRAM: *
8.30  – sprejem z zajtrkom
9.00 – Mona Opran: Prva Effie prijava ni nikoli nagrajena **
9.45  – Les Binet: Marketinška učinkovitost v digitalni dobi **
11.00 – odmor 
11.15 – Ana Ivandić in Petra Čadež: Ali objektivnost obstaja?
12.30 – zaključek

* Organizator si pridržuje pravico do sprememb.
** Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku brez prevoda.

Prijava >>


PREDAVANJA

Les Binet: Marketinška učinkovitost v digitalni dobi
Marketing je tako znanost kot umetnost. Kreativnost združuje z neizprosno učinkovitostjo, dolgoročno grajenje blagovne znamke s kratkoročnimi poslovnimi rezultati. Kako določiti pravo ravnotežje v medijski pokrajini, ki se stalno spreminja? Predavanje, ki temelji na empiričnih podatkih, izpostavlja principe za učinkovite marketinške prijeme, kaže, kako iztržiti največ iz vedno spreminjajočega se medijskega spleta, ki je na voljo in kako prilagoditi pravila vaši blagovni znamki. Aktualna raziskava z naslovom Media in Focus izpostavlja marketinške priložnosti in nevarnosti digitalne revolucije, poleg tega pa postreže tudi z napotki, kako se izogniti pastem.

Mona Opran: Prva Effie prijava ni nikoli nagrajena
Tako pravi mit. Vendar ni nič narobe s tem, da želimo biti uspešni že v prvem poskusu. Kaj naredi prijavo dobro? Kako lahko ocenjujemo učinkovitost v času številnih disrupcij v industriji? Kako oceniti rezultate na objektiven način? Kako zbirati podatke? Izvedeli boste, kateri so tisti dejavniki učinkovitosti, glede katerih se strinjajo Effie žiranti po Evropi in dobili navdih za naslednjo prijavo, nagrajeno z Effie-jem.

Ana Ivandić in Petra Čadež: Ali objektivnost obstaja?
Odličnost je stvar sodelovanja pravih ljudi, znanj in strasti do tistega, kar delaš. Sodelovati morata leva in desna polovica možganov, zaupati si morata oglaševalec in agencija, da se zgradi tisto pravo. Ampak v svetu vedno večje individualizacije in subjektivnosti se postavi vprašanje, ali obstaja objektivna učinkovitost. Je strokovnost dovolj gost filter, skozi katerega dobimo čisto esenco? Kje se konča subjektivno in ali je objektivno morda le večinski kompromis? Petra Čadež, ki že leta na strani oglaševalcev kroji marketinško stroko in Ana Ivandić, ki to isto počne že dolga leta iz kreativnega vidika agencije, sta že 25 let v konstantnem dialogu dveh zornih kotov. Tokrat sta pod drobnogled vzeli zmagovalce Euro Effie in se vprašali, če je učinkovitost objektivno dejstvo ali stvar interpretacije in izbire kazalcev, ki jih boš predstavil v svoji Effie predstavitvi. Seveda pa bosta predvsem izpostavili vse tisto, kar se jima zdi dobro in si želita, da bi bilo ključna sestavina vseh Effie prijav v Sloveniji.

 

 

 

Prijava >>


PREDAVATELJI

Les Binet vodja učinkovitosti, Adam&Eve DDB
Po študiju fizike in umetne inteligence se je Les Binet leta 1987 pridružil agenciji in svojo kariero posvetil merjenju in izboljšavam učinkovitosti v oglaševanju. Les velja za strokovnjaka ekonometrik, ki je osvojil največ nagrad za učinkovitost v Združenem kraljestvu. Leta 2014 mu je IPA podelila najvišje možno priznanje za izjemne dosežke, Predsedniško medaljo. Je avtor številnih del o oglaševanju, o tem, kako izboljšati njegovo delovanje in kako ga ocenjevati. Raziskave, ki jih ustvarja s Petrom Fielom so mednarodno priznane in predstavljajo obvezno čtivo marketinških navdušencev.

 

Mona Opran, operativna direktorica za JV Evropo, Centrade-Cheil
Mona Opran je direktorica operative v podjetju Centrade|Cheil, regijskem komunikacijskem vozlišču za Jugovzhodno Evropo, ki pokriva 11 trgov s pisarnami v Bukarešti, Beogradu, Zagrebu in Budimpešti. Kariero na področju komuniciranja in poslovnega upravljanja je začela pred dvajsetimi leti in v tem času je pridobila široko znanje s področja oglaševanja, tako na strani naročnika kot tudi agencije.
Mona je trikrat sodelovala kot članica žirije Euro Effie in petkrat kot žirantka Effie Romunija. Je članica uprave UAPR (Romunskega združenja oglaševalskih agencija) PWN (Professional Women’s Network) in Casa Ioana (lokalna nevladna organizacija).

 

Ana Ivandić kreativna direktorica, Innovatif
Ana Ivandič je v oglaševanju že skoraj 25 let. V komunikacijski agenciji Formitasu BBDO se je prva leta kalila kot tekstopiska, nato prevzela odgovornost kreativne direktorice na projektih in kasneje komunikacijske strateginje agencije ter tudi direktorice agencije. Z začetkom 2015 se je po 22 letih agencijskega življenja pridružila ekipi tehnološkega podjetja Edition Digital, z letom 2018 pa postala kreativna direktorica v agenciji Innovatif.
Svoje praktično kreativno in strateško znanje z veseljem deli na različnih predavanjih ter v žirijah SOF (2016 je žiriji tudi predsedovala), Effie, Sempl, Outstanding in Pomp. V slovenskem oglaševalskem prostoru je že leta izredno aktivna pri različnih strokovnih pobudah in aktivnostih, trenutno je članica upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, v mandatu 2014 – 2017 pa je bila njegova predsednica in članica upravnega odbora SOZ.

Petra Čadež, MBA, direktorica marketinga SPP delikatesni namazi, Droga Kolinska / Atlantic Grupa
Petra Čadež ima več kot dvajset let mednarodnih izkušenj na področjih strategij, marketinga, upravljanja blagovnih znamk in komuniciranja.Svojo bogato in uspešno poslovno pot je začela v agencijskem svetu, najprej v študentskih letih na agenciji Pristop in kasneje vodila oddelek za odnose z javnostmi na agenciji Formitas BBDO. Od leta 2000 je šestnajst let zasedala številna visoka vodstvena mesta na področju marketinga v telekomunikacijskih družbah doma in na tujem (Si.mobil; Mobilkom Austria Group Services GmbH, Dunaj; Vip mobile d.o.o., Beograd; Vipnet d.o.o., Zagreb; Telekom Austria Group GmbH, Dunaj). Od januarja 2017je bila kot samostojna podjetnica svetovalka za marketing in strateško upravljanje blagovnih znamk, decembra 2017 pa se je pridružila Atlantic Grupi na mestu direktorice marketinga v Strateškem poslovnem področju Delikatesni namazi. V svoji karieri je s svojimi ekipami prejela številne nagrade na različnih oglaševalskih festivalih v regiji, med drugim tudi nagrado IABC Gold Quill in kar nekaj nagrad Effie. Petra Čadež je tudi podpredsednica Upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalcev in članica Upravnega odbora Društva za Marketing Slovenije.

Prijava >>


CENA IN UGODNOSTI

Polna cena kotizacije na osebo: 120 EUR + DDV

  • Člani SOZ prejmejo 15% popusta
  • Člani DMS in udeleženci 19. Sempla (2017) prejmejo 10% popusta

Popusti se ne seštevajo. Na podlagi prijave, ki jo oddate prek obrazca, vam bomo izdali račun.

Prijava >>