Atlantic Grupa z Argeto trikrat finalistka Effie® Europe 2021

26. oktobra. 2021 / Aktualno

Blagovna znamka Argeta oglaševalca Atlantic Grupa je s tremi deli finalistka evropske Effie nagrade, s čimer je postavila Slovenijo kot pomembno soudeleženko tekmovanja Effie Europe 2021. Prav tako v žiriji Effie Europe 2021 sodeluje kar pet slovenskih predstavnikov: Filip Koren, Maruša Hrovat, Aleš Petejan, Egle Wehle in Bojan Popović.

Med 50 finalisti se jih bo  za nagrade Effie Europe 2021 potegovalo 34 v splošnem tekmovanju, 16 pa v tekmovanju Best of Europe. Argeta se je uvrstila med finaliste v splošnem delu tekmovanja: s kampanjo #PodpiramoLokalno v kategorijah »Crisis Response&Critical Pivot« in »Positive Change Europe: Social Good / Brands«, s kampanjo Zvočno okušanje pa v kategoriji »Brand Experience«.

Letošnji finalisti prihajajo iz številnih evropskih držav, poleg Slovenije so finalna dela še iz Belgije, Hrvaške, Češke, Danske, Grčije, Finske, Italije, Latvije, Romunije, Rusije, Slovaške, Španije, Švedske. Nizozemske, Turčije, Velike Britanije in Ukrajine.

Seznam finalistov najdete tukaj.

Slovenski žirantje v Effie Europe 2021 žiriji

Žiriji Effie Europe se je na drugi stopnji pridružila še ena žirantka iz Slovenije, Egle Wehle, direktorica marketinga, Radenska Adriatic. V prvostopenjski žiriji, ki je akcije ocenjevala med 30. 9. in 14. 10. 2021, sta sodelovala dva slovenska predstavnika: Filip Koren, direktor, C Automobil Import (Citroën Slovenija), in Maruša Hrovat, direktorica strateškega področja, Luna \TBWA. V drugostopenjski žiriji v začetku novembra bosta tako sodelovala Aleš Petejan, vodja marketinga, Mastercard Slovenija, in Egle Wehle, direktrica marketinga, Radenska Adriatic, Bojan Popović, izvršni direktor, AM Komunikacije, pa je bil imenovan v posebno žirijo tekme Best of the Best Europe. Letošnja žirija je sestavljena iz nekaj manj kot 90 strokovnjakov iz več kot 20 evropskih držav. Seznam žirantov najdete tu.

Effie Europe je letno tekmovanje, ki nagrajuje najbolj učinkovite tržnokomunikacijske kampanje v Evropi in je simbol dokazane oglaševalske učinkovitosti, obenem pa poklon partnerstvu oglaševalcev in agencij.