5 slovenskih strokovnjakov v žiriji EACA Euro Effies® 2017

15. maja. 2017 / Aktualno

EACA, Evropsko združenje komunikacijskih agencij (European Association of Communications Agencies) je objavilo člane žirije EACA Euro Effies 2017. Žiriji bo predsedoval Alexander Schlaubitz, podpredsednik marketinga v družbi Lufthansa, v njej pa bo sodelovalo kar 5 slovenski strokovnjakov s področja tržnega komuniciranja.

Bliža se že 21. podelitev nagrad za tržno-komunikacijsko učinkovitost EACA Euro Effie, o zmagovalcih bodo odločali člani žirije, ki bo do tudi tokrat razdeljeni v prvo-stopenjsko in drugostopenjsko žirijo. Prvostopenjska bo prijavljene akcije prek spleta ocenjevala od 5. do 16. junija 2017, drugostopenjska žirija pa bo v Bruslju zasedala 29. junija 2017.

V 40-članski prvostopenjski žiriji bodo o izboru finalistov odločali kar štirje slovenski predstavniki:

  • Mojca Pesendorfer, aktualna strokovna direktorica Effie Slovenija 2016 in vodja marketinga v strateškem poslovnem področju delikatesni namazi, Droga Kolinska / Atlantic Grupa,
  • Irena Setinšek, izvršna direktorica Mediane,
  • prof. dr. Vesna Žabkar, redna profesorica za področje trženja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in
  • Matevž Šmalc, vodja za upravljanje blagovne znamke in izkušnje, A1 Slovenija.

eacaeuroeffie

V drugostopenjski žiriji, ki šteje 30 članov, pa bo o nagrajencih EACA Euro Effies 2017 odločal tudi Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje v Telekomu Slovenija.

kusar

Euro Effies je letno tekmovanje, ki nagrajuje tržno-komunikacijskih aktivnosti, ki so se v letu 2016 izvajale na dveh ali več evropskih trgih, če akcija nedvoumno dokazuje, da sta bila izbor in uporaba tržnih komunikacij ključna za njen uspeh. Nagrada je torej simbol dokazane oglaševalske učinkovitosti ter priznanje partnerstvu med oglaševalcem in agencijo, ki snujeta tržno-komunikacijsko akcijo.

Žirijo sestavljajo strokovnjaki, ki prihajajo tako z oglaševalske kot tudi z agencijske strani, iz 20 evropskih držav. »Imel sem že čast predsedovati tem nagradam. Po moje gre za eno najbolj prestižnih nagrad marketinških nagrad – kjerkoli. Zato sem navdušen, da bom član te žirije«, je povedal predsednik žirije Alexander Schlaubitz.

Euro Effie organizira EACA v partnerskem sodelovanju z Euronews in podporo Google, Kantar Millward Brown, The European Publishers’ Council, WARC, Adforum.com, Procter & Gamble, Nielsen, creativebrief & Viva Xpress Logistics.